Actueel

Nieuws

Verhuizen met huisdieren Lokaal nieuws vrijdag 28 januari 2022

Verhuizen met huisdieren

Een verhuizing is altijd extra spannend voor veel dieren. Ze voelen de stress die u vooraf heeft om alles klaar te zetten en in te pakken. Zoals je weet is stress nooit goed voor dieren. Ze worden onrustig, lopen in de weg en het kan zelfs zijn dat ze daardoor slechter gaan luisteren. Honden en katten houden van routine en een vertrouwde omgeving. Hierbij zullen wij Bravo Verhuizingen je een aantal tips geven om de verhuizing zo rustig mogelijk te laten verlopen voor je huisdier.

5 tips voor een stressvrije verhuizing voor je huisdier:

1) Houd zoveel mogelijk hetzelfde:
Buiten de verandering van uw woning door alle dozen van het inpakken moet u zorgen dat zoveel mogelijk hetzelfde blijft. In de nieuwe woning vult u de bakjes met het vertrouwde eten, geef een krappaal of een mand zo snel mogelijk een vaste plek. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk de speeltjes en andere spullen van huisdier uitpakt.

2) Zorg voor rust in uw verhuizing:
Zorg dat je alles op je gemak klaar zet voor de verhuizing. Hoe meer structuur je aanbrengt hoe meer rust dit geeft voor je huisdier. Dit kun je doen door alle dozen langs een muur op te stapelen zodat ze niet door een woning verspreid staan. Dit zorgt voor rust voor jezelf en voor je huisdier.

3) Vraag de dierenarts eventueel om kalmerende middelen:
De dierenarts kan eventueel kalmerende middelen voorschrijven als je huisdier snel gestrest is. Er zijn ook veel natuurlijke kalmerende middelen te verkrijgen welke de voorkeur krijgen natuurlijk.

4) Verkennen:
Neem in de aanloop naar de verhuizing toe je huisdier alvast een paar keer mee naar de nieuwe woning. De omgeving is dan niet nieuw meer en als je huisdier doorheeft dat je telkens bij hem bent en blijft geeft dat rust.

5) Hou uw huisdier weg bij de verhuizing:
Wanneer het mogelijk is probeert u uw huisdier zoveel mogelijk weg te houden bij de verhuizing. Dit kan zijn door hem ergens te laten logeren, laat uw huisdier wennen aan een aparte kamer waar u deze kunt plaatsen tijden de verhuisdag zelf.

Een hond is erg op zijn baas gericht. Tijdens een verhuizing kan dit veel stress op leveren omdat je minder aandacht voor hem hebt. Het beste is om hem niet aanwezig te laten zijn tijdens de verhuizing. Zorg er ook voor dat wanneer de hond gechipt is dat je het adres om laat zetten. De eerste tijd in de nieuwe woning is het belangrijk dat je zelf veel thuis aanwezig bent. Neem de tijd om met de hond te gaan wandelen zodat hij/zij de nieuwe omgeving kan verkennen.
Een kat is van nature meer aan zijn omgeving gehecht dan aan zijn baasje. Het beste en rustigste is om de kat voor de verhuizing over te brengen naar de nieuwe woning en deze in een kamer te zetten. Laat de kat als de verhuizers klaar zijn de ruimte op het gemakje verkennen. Het beste is om je kat een aantal weken binnen te houden zodat deze kan wennen aan de nieuwe woning. Wanneer je hem direct naar buiten laat gaan bestaat de kans dat hij op zoek gaat naar zijn oude woning. Als de kat gechipt is zorg dan ook dat gegevens omgezet voor het geval dat hij toch kwijt loopt.

Het verhuizen van knaagdieren heeft minder voeten in aarde. Zorg dat het rondom het hok van je konijn, hamster of cavia rustig is. Zet deze in een kamer waar niet veel mensen komen. Geef je knaagdier niet teveel groenvoer (dit kan gasvorming veroorzaken) voor uw verhuizing. Een knaagdier heeft bij stress al snel last van het maagdarmkanaal.  Plaats het verblijf op een tochtvrije plek in de nieuwe woning. Ook is het verstandig het verblijf niet in de felle (direct licht) te plaatsen.

Mocht je nog meer tips nodig hebben dan zijn wij graag voor u. Ons Verhuisbedrijf Roosendaal is thuis in alle markten.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Roosendaal.

Aanmelden