Actueel

Nieuws

Duurzamer wonen met een ASN Hypotheek Lokaal nieuws dinsdag 19 februari 2019

Duurzamer wonen met een ASN Hypotheek

Zonnepanelen op het dak, goede isolatie, dubbel glas. Steeds meer mensen stoppen graag wat geld in dit soort duurzame maatregelen. Dan is het fi jn als je een hypotheek hebt die daarbij past. Daarom kun je bij SNS sinds kort een duurzame ASN Hypotheek afsluiten.

RENTEKORTING

Toon Frik is hypotheekadviseur in de SNS Winkel in Roosendaal en merkt dat steeds meer van zijn klanten hun nieuwe huis meteen willen aanpassen met bijvoorbeeld zonnepanelen of vloerisolatie. ‘Goed voor het milieu natuurlijk, maar ook voor de portemonnee. Je bespaart dan niet alleen op je energierekening. Als je duurzame keuzes maakt voor je nieuwe huis, krijg je ook rentekorting op de ASN Hypotheek. En die kun je voorlopig alleen bij ons afsluiten.’

ZO WERKT ’T

‘De ASN Hypotheek bestaat uit 2 delen: een deel voor de aankoop van je nieuwe huis en een deel voor de energiebesparende maatregelen. Dit 2e deel moet je binnen 2 jaar gebruiken om je huis energiezuiniger te maken.’

OOK ANDERE AANBIEDERS

‘Bij ons kun je niet alleen terecht voor een SNS Hypotheek, maar ook hypotheken van bijvoorbeeld Aegon, Nationale-Nederlanden en nu ook ASN dus. Handig, want je kunt de hypotheken en rentes zo makkelijk in 1 keer vergelijken. Hierdoor heb je altijd een scherpe hypotheekrente.’

Wil je ook verzekerd zijn van een goed hypotheekadvies? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Bel 030-633 30 00 of loop onze winkel even binnen.

Dijkcentrum 175, Roosendaal

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Roosendaal.

Aanmelden